neděle 17. dubna 2016

Divadlo Na Zábradlí: Hamleti

Snili jste někdy o herecké kariéře? Zajímá vás, jak to vypadá v zákulisí divadla? Pak si rozhodně nenechte ujít jednu z novinek letošní sezóny Divadla Na zábradlí Hamleti.

Mikulášek, Viceníková a Cpin vytvořili neskutečně zábavnou inscenaci na kterou bych vzala každého, kdo se chce zasmát, ale zároveň hledá i něco víc než jen pobavení. Hamleti rozhodně nejsou plochou inscenací bez nějakého hlubšího motivu. Zkrátka ideální představení pro diváka, kterému nevadí v divadle trochu přemýšlet a klasické komedie mu připadají hloupé. Hamleti rozhodně klasičtí nejsou. Místy dokonce nebudete věřit svým očím. Ač se herci nebojí vulgarismů a na jevišti nechybí ani nahota, nic nepůsobí samoúčelně a zbytečně. Neříkám, že jsou Hamleti ideální inscenací na rodinný večer s prarodiči a postaršími tetami. Rozhodně ale nesklouzávají k laciné sprostotě a ve výsledku vulgárně nepůsobí.


Herecký soubor Divadla Na zábradlí opět ukazuje, jak výtečnými herci se může pyšnit. Ač jsem na představení byla už někdy začátkem února, do teď se doma čas od času zasmějeme při vzpomínce na výstup Václava Vašáka, kdy za bouřlivého smíchu publika vysvětloval, jak rychle získat divákovo srdce či na monolog Jany Plodkové v roli zestárlé herečky, jenž se po letech ocitne na jevišti svého bývalého divadla.

Jestli jste Divadlo Na zábradlí ještě nenavštívili, Hamleti jsou k tomu ideální příležitostí!

Hodnocení: 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milé komentáře a připomínky :)